1

Temat: 13.11.2010 - BULDOG W POZNANIU

13.11.2010 Buldog ponownie zawita do Poznania. Tym razem zagra w Blue Note.
Bilety, moim zdaniem, są w bardzo atrakcyjnej cenie 25 zł, zatem już mam zarezerwowany ten listopadowy wieczór na koncert.
Tradycyjne pytanie: wybiera się ktoś? smile

2

Odp: 13.11.2010 - BULDOG W POZNANIU

... a może... wink

święto wiosny. puszczanie mydlanych baniek, zajadanie się marcepanem, szukanie zielonego.
gorąca gorzka czekolada.

3

Buldogów nie było tu  od 21 września 2007, więc ten koncert  to rarytas  tongue  Mimo że do listopada jeszcze, jeszcze... to zaklepię miejscówkę w blunocie:) pozdro!

4

Otóż to smile Od tamtego czasu, niestety, na koncercie Buldoga nie byłem. A im dłużej słucham "Chrystusa miasta", tym bardziej nie mogę się doczekać jak usłyszę te utwory na żywo, chociaż tak jak piszesz, jeszcze sporo czasu do listopada zostało, ale zleci szybko wink
Pozdrawiam!  cool

5

turas napisał/a:

Otóż to smile Od tamtego czasu, niestety, na koncercie Buldoga nie byłem. A im dłużej słucham "Chrystusa miasta", tym bardziej nie mogę się doczekać jak usłyszę te utwory na żywo, chociaż tak jak piszesz, jeszcze sporo czasu do listopada zostało, ale zleci szybko wink
Pozdrawiam!  cool

Jak już gdzieś kiedyś pisałem: Buldog na koncertach jest niezwykle energetyczny, więc postaram się przyjechać. Pytanie do "Tambylców" o Blue Note - co to?, gdzie to?

Buldog i Przyjaciele rules.
Najbardziej lubię wizualizować sobie Tomka K. śpiewającego na bis "V rozbiór Polski" & "W głębokim dole" wink
Normalnie bajka ten bulgoży koncert,... czy jakoś tak...

ja jadę. 11.11 - the analogs, 12.11 - dom/poznań, 13.11 - buldog, miły dłuższy weekend:)

kto nie jest z nami, ten przeciw nam, to gadka bardzo znana,
czasem czy chcesz, czy nie chcesz, trzeba upaść na kolana.
chcę widzieć, jak płonie city hall!

7

telek napisał/a:
turas napisał/a:

Pytanie do "Tambylców" o Blue Note - co to?, gdzie to?

na pewno trafisz bez problemu. Z dworca spokojnie dotrzesz pieszo. Jeśli lubisz tramwaje to z PKP dotrzesz tramwajem numer 5 (właściwie pod sam klub-2 przystanki z dworca). Kieruj się do zamku. Wejście do klubu jest  od ul. Kościuszki. (schodkami w dół (piwnica))
To samo centrum. Jest szatnia (płatna 1 lub 2 zł), klub niemały , nieduży, w sam raz .
http://img227.imageshack.us/img227/9341/bnjc.jpg

8

Królowa Życia napisał/a:

ja jadę. 11.11 - the analogs, 12.11 - dom/poznań, 13.11 - buldog, miły dłuższy weekend:)

rlz rlz rlz, rulezzzz Analogs! wink

The Analogs - Blask szminki.

mam nadzieję, że jakiś dosko człowiek kupił mi już bilet(y).

10

jakiś bifor?

11

już dziś, tralalala!

12

tralalala Buldog napierdala!  yikes

13

bulbu napisał/a:

To samo centrum. Jest szatnia (płatna 1 lub 2 zł), klub niemały , nieduży, w sam raz .

Dzięki za info, zabawa była przednia (poza tym nieszczęśnikiem, którego matka piła w ciąży non stop, a oN od jutra już nie). Pytania do PeWu: Czy to prawda że frekwencja w GW była TAK słaba? Gdzie zgubiliście Alę?

Najbardziej lubię wizualizować sobie Tomka K. śpiewającego na bis "V rozbiór Polski" & "W głębokim dole" wink

14

kto nie był, niech żałuje
nieeech żyjeee baaaaal! 
lol

15

Otóż to! Nieobecni mają czego żałować!

Koncert świetny - zespół zagrał niemal całego "Chrystusa miasta" (oprócz "O chorym synku"). Ponadto usłyszeliśmy "Do Marka Aurelego" oraz "Modlitwę za rzeczy" - genialne utwory, szkoda, że nie weszły na płytę.
Natomiast na bis, sama klasyka wink : "Do prostego człowieka", "Elita" oraz "Guns of Brixton".
Mam nadzieję, że przy następnym koncercie w Poznaniu będzie większa frekwencja, bo sala z pewnością nie była pełna - a po tak dobrym występie pewnie każdy kto tam był przyciągnie inne osoby smile

Dzięki za super koncert i za równie dobre afterparty smile
Pozdrawiam wszystkich smile

16

dobra, to dzisiaj kolej na Falubaz. Niech Buldog ładnie zagra i jeszcze przyjedzie do ZG smile

17

bulbu napisał/a:

kto nie był, niech żałuje
nieeech żyjeee baaaaal! 
lol

Otóż to - w lokalu do którego zawitaliśmy po koncercie zaczepił mnie pewien sympatyczny człowiek (ze względu na trasówkę KULTu w którą byłem odzian) z pytaniem, czy był jakiś "dodatkowy" koncert KULTu, i gdy dowiedział się, że grał Buldog to baaaardzo żałował (a fanem był, bośmy pogadali o Do Generałów, Do prostego człowieka, etc.), bo wcześniej przegapił też Kulcich.

18

jaki z niego fan, skoro przegapił dwa koncerty? tongue

http://www.skladnica3xk.art.pl/skl.jpg

19

Ile trwał cały koncert? pozdrawiam smile

20

Aha i czy są koszulki z trasy jak w przypadku Trasy Październikowej KULT-u ?

21

Wydaje mi się, że koncert trwał ok. godziny i piętnastu minut.
Co do koszulek, to trasówek chyba nie było, raczej tylko te z okładką płyty można było nabyć.

22

w ZG były trasówki. 35 złotych, wybór rozmiarów.
koncert świetny, tylko widownia nieliczna.

23

trasówki bulgota w sensie? Zaciskamy pasa w takim razie ;p

24

tak, w sensie. okładka z przodu, z tylu rozkład jazdy.

25

wróciłam z poznania tak spóźnionym pociągiem, że aż nie poszłam na zaciera.
bulgot był miły - ale nie spodziewałam się niczego innego.
afterparty w kultowej też było miłe - nawet bardzo. pogadali my, popili, i tak dalej, i tak daleeej. Piotrek mnie rozwalał za każdym razem, jak robi coś głupiego, np. chował się pod stół, wystawiał głowę i mówił, że są zespołem karłów;p ale to może być tajemnica.

mało ludzi, ale w sumie to fajnie, nikt mi nie rozwalił piwa, które spokojnie stało sobie pod sceną.

miło było poznać poznanych (tu ukłon w stronę pana kłaptocza, choć nie tylko), najmilej było spędzić czas z poznaniakami z przypadku i ich siostrami. i warto było odpuścić kult w tym roku, żeby wybrać się do poznania,którego nie przebije nic.

decyzje na najbliższy czas podjęte - pojadę do tego szczecina na koncert, a co mi tam. najwyżej umrę z zażenowania, jak ojciec moj będzie udawał, że ma włosy, czy coś. a warszawa, to już planowo, czeka.

do zobaczenia, chłopaki!