1

Temat: Buldog - nowa płyta! :)

Info od użytkownika artek723 z Kult Forum:

otóż, buldog nasz kochany pracuje nad nową płytą, info pochodzi od pewu, sprawdzona i pewna na 100% wiadomość

W sumie to żadne zaskoczenie, bo o kolejnej płycie chyba sam pewu już coś wcześniej przebąkiwał, ale skoro mamy prawie że oficjalne potwierdzenie, to chyba warto o tym wspomnieć na tym forum  cool

pewu, kiedy poznamy jakieś konkrety?  tongue

2

Odp: Buldog - nowa płyta! :)

Rozmawiałem z Piotrkiem po kultowym koncercie w Toruniu. Zdradził, iż na nowej płycie będą przynajmniej trzy autorskie teksty Tomka. Znaczy się, te trzy są gotowe.

Krzysiekhm

3

No była gdzieś o tym mowa, jakoś chyba latem ubiegłego roku, ale nie pamiętam dokładnie w którym wątku.

4

Pisał pewu przecie, że się spotykają, coby nowe wałki sklecić jakieś, po co od razu sraczka taka? tongue

5

Ciekawostka jest na lastowym profilu Buldoga o tu -> http://www.lastfm.pl/user/BULDOG_PL

I teraz pada pytanie. Czyżby coś już było nagrane? smile

6

cytrynowy napisał/a:

Pisał pewu przecie, że się spotykają, coby nowe wałki sklecić jakieś, po co od razu sraczka taka? tongue

Jaka sraczka? Po prostu prędzej czy później wątek o nowej płycie by powstał, a tak można wrzucać już jakieś konkrety, jak np. informacja Krzysieqa czy Granika.

Niepotrzebnie chciałeś, by miastową zbanowali, bo nie masz już się czego czepiać chyba tongue

7

Sraczka w takim względzie, że napisane było już wcześniej, a teraz nagle, jak Artek na kultowym zapodał info, to jakby wszyscy o tym zapomnieli, nie napinaj sie tak wink

8

cytrynowy napisał/a:

Sraczka w takim względzie, że napisane było już wcześniej, a teraz nagle, jak Artek na kultowym zapodał info, to jakby wszyscy o tym zapomnieli, nie napinaj sie tak wink

sam się nie napinaj.
/na laście faktycznie Buldog – Kremacja, Buldog – Jeżeli jest 4
a może to już stare i jeszcze kazikowe, a ja się nie znam? o o ooo o

jestem dla siebie wydziałem ostatnim.

9

majka napisał/a:

na laście faktycznie Buldog – Kremacja, Buldog – Jeżeli jest 4

To są nowe rzeczy,  btw Kremacja jest z tekstem Tomka. Oba te numery na pewno wejdą na nową płytę.

pozdr smile

10

majka napisał/a:

sam się nie napinaj.

Ok smile

pewu napisał/a:

Oba te numery na pewno wejdą na nową płytę.

O, fajno. :>  Kiedy do studia tak konkretnie już? :>

11

Noooo to bardzo miło że idzie do przodu smile

12

aaależ mnie ciekawość pożera!

jestem dla siebie wydziałem ostatnim.

13

cytrynowy napisał/a:

Wybacz, nie każdy ma czas/chęć by przekopywać się przez tony shitu na innym forum. Pozdrawiam.

Krzysiekhm

14

pewu napisał/a:
majka napisał/a:

na laście faktycznie Buldog – Kremacja, Buldog – Jeżeli jest 4

To są nowe rzeczy,  btw Kremacja jest z tekstem Tomka. Oba te numery na pewno wejdą na nową płytę.

pozdr smile

Dzięki  smile

"A nas nie zdziwi nic(...)Wejdziemy na szczyt zakochani w sztok"
A Ty wiesz

15

ciekawe czy przed buldog 3 będzie jakiś singiel? albo 2?

16

Byle na koncertach grali smile

17

Pewu mógłbyś zdradzić ile jeszcze trzeba będzie czekać na płytę?  Tak orientacyjnie, o!  tongue

18

psicho napisał/a:

Pewu mógłbyś zdradzić ile jeszcze trzeba będzie czekać na płytę?  Tak orientacyjnie, o!  tongue

Chcielibyśmy się wyrobić z wydaniem na jesień tego roku ale na obecną chwilę trudno jest mi się deklarować.  W związku z moją chorobą mieliśmy obsuwę z rozpoczęciem tworzenia nowego materiału, poza tym teatr Tomka trochę pomieszał nam szyki, w związku z tym odpadła nam jego 4-dniowa wizyta w W-wie. W każdym razie mamy za sobą 4 próby w podstawowym składzie (ja, Wojtek, Syn Stanisława i Adaś) i 2 z DJ Georgem. Powstało kolejnych 4-5 nowych kompozycji (zwrotka + refren) które wydają nam się ciekawe. Ale i tak wszystko zależy od tego które z nich podejdą Tomkowi pod wokal. Dzisiaj spotykamy się ponownie, Tomek przyjedzie na weekend 22-24 kwietnia. Cały czas mamy 4 utwory ze zrobionymi wokalami które na pewno wejdą na płytę, potrzebujemy jeszcze przynajmniej 10 żeby wejść do studia smile 
Będziemy Was na bieżąco informować w newsletterach o postępie prac smile

Pozdrawiam

19

Czyli jesteście na dobrej drodze w stronę nowej płyty.

"A nas nie zdziwi nic(...)Wejdziemy na szczyt zakochani w sztok"
A Ty wiesz

20

to znaczy, że telefon Wojtka już działa  tongue

21

A można sie spodziewać jakichś nowych smaczków na koncertach smile?

22

wobec tego trzymamy kciuki za jesień
smile

a ze smaczków na koncertach - tak będą - Tomek będzie jeszcze wyżej skakał .......hehehehe (taki żarcik)

czekamy zatem
pzdr

Do przodu tylko do przodu

23

sądząc po last.fm są nowe rzeczy smile ale "Wietesta Molesta" brzmi co najmniej ciekawie  big_smile

24

Damazy napisał/a:

sądząc po last.fm są nowe rzeczy smile ale "Wietesta Molesta" brzmi co najmniej ciekawie  big_smile

To był wstępny roboczy tytuł, po zrobieniu wokalu już został zmieniony smile 
Ten weekend był bardzo owocny. Na obecną chwilę mamy już gotowych 11 nowych numerów które wejdą na płytę.
W lipcu będziemy chcieli wejść do studia. Jutro będę je rezerwował.

pozdr smile

25

No szał! A ja się zastanawiałem co z tym molesestowaniem ;p W takim razie powodzenia, szczęścia, weny.... i zagracie coś nowego w katowicach  big_smile ?