Temat: "V rozbiór Polski" jak proroctwo

Jestem nowy na buldogowym forum, więc kłaniam się nisko.

Nie jestem oszołomem, a przynajmniej staram się zważać na myśli i słowa... Mimo tej dyscypliny, pewna rzecz zwróciła moją uwagę i zwyczajnie czuję potrzebę podzielenia się swoją obserwacją.

Dosyć długo nie słuchałem pierwszej płyty Buldoga. Ostatni raz ok. 1,5 roku temu. Gdy ją dzisiaj włączyłem, tekst "V rozbioru Polski" przywołał w wyobraźni obrazy z nieszczęśliwego 10.IV.2010 r. Nasunął pewne skojarzenia i analogie. Luźne, nieformalne, ale prowokujące myśli.
Chcąc przeczytać cały tekst, otworzyłem wkładkę i... ...ciarki przebiegły po moich plecach. Ilustracja obok tekstu przedstawia zarys samolotu, a może jego cień, na tle kilku krzaków i drzew. Przypadkowa zbieżność, która nie daje spokoju...

Ostatnio edytowany przez bratbum (2011-01-22 22:24:02)

2

Odp: "V rozbiór Polski" jak proroctwo

Czekaj, tylko zadzwonię do TVNu. Musi coś w tym być, przyprzemy Wieteskę do muru to przyzna się do konszachtów z Putinem big_smile

Ostatnio edytowany przez fj (2011-01-22 22:44:46)

3

A W 38 SEKUNDZIE SŁYCHAĆ SZCZAŁY!!!!!!11111111

4

Jak puścić od tyłu to słychać - rozbić mi ten aeroplan w drobny mak.

5

proponuje wezwać wszystkich związanych z tą płytą oraz stroną przed sejm. to nie może być zbieg okoliczności.

Viciowy blog
Viciowy last.fm
Viciowy digart
"Jarek, pierdolisz, nie było Cię tam" Władysław Frasyniuk

6

bratbum napisał/a:

Jestem nowy na buldogowym forum, więc kłaniam się nisko.

Nie jestem oszołomem, a przynajmniej staram się zważać na myśli i słowa... Mimo tej dyscypliny, pewna rzecz zwróciła moją uwagę i zwyczajnie czuję potrzebę podzielenia się swoją obserwacją.

Dosyć długo nie słuchałem pierwszej płyty Buldoga. Ostatni raz ok. 1,5 roku temu. Gdy ją dzisiaj włączyłem, tekst "V rozbioru Polski" przywołał w wyobraźni obrazy z nieszczęśliwego 10.IV.2010 r. Nasunął pewne skojarzenia i analogie. Luźne, nieformalne, ale prowokujące myśli.
Chcąc przeczytać cały tekst, otworzyłem wkładkę i... ...ciarki przebiegły po moich plecach. Ilustracja obok tekstu przedstawia zarys samolotu, a może jego cień, na tle kilku krzaków i drzew. Przypadkowa zbieżność, która nie daje spokoju...

Podobne skojarzenia mieliśmy kiedy zmarł Szczota z Kultu....    Szczota zmarł niedługo po wydaniu płyty zatytułowanej "Ostateczny Krach Systemu Korporacji", okładka płyty oparta była na zdjęciu Szczoty na wysypisku śmieci, w ramach promocji płyty był pomysł, że Kuba Wojewódzki przyjedzie z kamerą do wynajętego pomieszczenia, włączy kamerę i tak przez parę godzin swobodnych rozmów przy piwku zostanie zebrany materiał z którego później wybierze się najfajniejsze fragmenty.   Szczota wtedy spóźnił się chyba z 4 godziny, przyszedł z jakimś kolesiem, długo miejsca nie zagrzał ale zdążył się pożegnać z kolegami - jak się później okazało po raz ostatni....  (co zarejestrowała kamera).   Następnego dnia zmarł.   
Na tej płycie znalazł się też kawałek "Komu bije dzwon"....     Później teledysk do tej piosenki został poświęcony Szczocie, wmontowaliśmy tam też ten materiał z ostatniego pożegnania z Andrzejem...

7

Niektóre przypadki niosą w sobie coś mistycznego i trudnego do wyjaśnienia. I czasem nie sposób negować, że to jest jakieś przeznaczenie, i że w ogóle coś takiego jak przeznaczenie istnieje. I myślę, że jak dobrze się zastanowić, to każdy w swoim życiu coś takiego by odnalazł...

Ludzie giną, ludzie giną, ludzie giną, ludzie giną, ludzie giną, ludzie giną, ludzie giną...

8

To ja właśnie sobie słucham "HollyŁódź" Ostrego, i jest fragment:

"Związany z łóżkiem, najwyżej usnę
Czy coś mnie ominie? Lechu zginie
Otworzę oczy i znów obudzę się w tym samym filmie
To czysty skandal, bynajmniej dziwne"

smile