1

Temat: Do generałów: 10.12.2010 Lublin

Nie rozumiem dlaczego tak mało ludzi przychodzi na taki koncert. Może ktoś potrafi to wyjaśnić??? Na knż było 5 razy więcej ludzi(nie wiem) a bilety były 2 razy droższe (nie wiem też).a  niby wszystko podobne...
tak czy inaczej było za-je-biś-cie. szkoda tylko że dwa najbardziej przebojowe kawałki(oprócz LP3nr1 oczy-wi-ś-cie) nie weszły na płytę2.
jakie to dziwne wszystko...
pozdrawiam Was(notWas)

Odp: Do generałów: 10.12.2010 Lublin

ja potrafię - to nie jest muzyka dla radia zet i tyle.

a do ludzi, którzy mogą tego słuchać i powinni, jeszcze nie dotarło.mam nadzieję, że zespołowi wystarczy cierpliwości, żeby doczekać dni chwały.

kto nie jest z nami, ten przeciw nam, to gadka bardzo znana,
czasem czy chcesz, czy nie chcesz, trzeba upaść na kolana.
chcę widzieć, jak płonie city hall!

3

Bo mało kto wie o buldogu pomimo niezłej promocji. Ale jeszcze się dowiedzą, bo TAKIEJ płyty dawno nie było. I prędzej czy później będą tłumy na koncertach.

A Do Marka Aurelego faktycznie żal, świetna piosenka

4

Kazik i wszystko co z nim związane jest na scenie od ponad 25. lat. Buldog w takim składzie - (niecały?) rok. Wracając jeszcze do tematu Buldoga z Kazikiem. Ja się cieszę, że wyszło jak wyszło. Teraz Buldog to Buldog, ma swój styl, charakter. Wcześniej Buldog mi się rzecz jasna podobał, ale bardziej traktowałem go jako kolejny projekt Kazika. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Zgadzam się z tym, co napisała Królowa - Buldog dotrze do odpowiednich ludzi, musi. Po prostu. Swoją drogą to nawet przyjemne uczucie uczestniczyć od samego początku w "tworzeniu historii" zespołu. Być na pierwszych koncertach, gdzie przychodziła garstka ludzi. Już niedługo będzie to nie do pomyślenia  cool

5

Szczerze - przy moim ogromnym do Kazika szacunku - nie wyobrażam sobię tej płyty z jego tekstami i głosem. Wątpie czy byłaby aż tak klimatyczna. A powrót Tomka to też rzecz na którą niejeden czekał - w efekcie wyszła świetna płyta i genialne koncerty, tylko czekać aż rozejdzie się fama po trasie buldoga, następna już będzie znacznie liczniejsza.

Swoją drogą mała ilość osób na koncercie, brak barierek i bezpośredni kontakt też robi swoje dla klimatu smile Ale zespołowi życzymy żeby przychodziły tłumy smile

6

No ja mam to samo, dlatego też twierdzę, że Tomek + Buldog = idealne połączenie smile

7

Królowa Życia napisał/a:

ja potrafię - to nie jest muzyka dla radia zet i tyle.

knż w radio jakoś nie słyszałem, zespołów typu Hey, Lao Che, Acid Drinkers czy Coma też, więc chyba to nie winna radia.

Damazy napisał/a:

Bo mało kto wie o buldogu pomimo niezłej promocji.

hmmm, no właśnie jak z tym jest, bo albo promocja jest niezła albo mało kto wie o koncertach i wtedy promocja chyba jednak jest zła
w lublinie widziałem plakaty tylko w jednym miejscu, niedaleko klubu gdzie był koncert, pojawiły się we wtorek 3 dni przed koncertem.

Adam napisał/a:

Buldog dotrze do odpowiednich ludzi, musi. Po prostu.

Nie musi. Jakiś czas temu Buldog miał 1sze miejsce na najpopularniejszej liście przebojów w kraju i jakoś nie dotarł do ludzi w zauważalny sposób.
Tak więc muzyka muzyką a popularność popularnością. Buldog nie chce być popularny, promocja jest minimalna a koncerty wyrafinowane i przez to mało rokendrolowe.
hej!

8

a wiecie co? osobiście wcale nie narzekam na to, że przeżyłam koncert wśród tak małej publiczności.  w tym przypadku bardziej kameralnie = przyjemniej.

jestem dla siebie wydziałem ostatnim.

9

trzeba czasu, a będzie więcej ludzi smile kwestia czasu

10

W Warszawie było sporo osób. Jak to podsumował Tomek, przyszło tyle osób ile w sumie na wszystkie inne koncerty smile

11

majka napisał/a:

a wiecie co? osobiście wcale nie narzekam na to, że przeżyłam koncert wśród tak małej publiczności.  w tym przypadku bardziej kameralnie = przyjemniej.

Mam podobne odczucia, jednakże szkoda, żeby zespół dokładał do takiego interesu hmm

12

Oczywiście że lepiej kameralnie. Ale no zespół nie gra chartyatywnie, z czegoś trzeba żyć. Trzeba poczekać aż się pocztą pantoflową rozejdzie, bo w kwestii promocji już chyba wszystko co się da zostało zrobione.

13

jestem dobrej myśli.

a moje wnuki jeszcze będą mi zazdrościły obecności na koncertach buldoga. nie mniej niż obecności na kulcie czy knżcie:)

jestem dla siebie wydziałem ostatnim.

14

Uważam, że koncert był fantastyczny. Z jednej strony zgadzam się z Majką, że była super atmosfera w tak małym gronie, z drugiej jednak, boję się, żeby Buldogi nie zniechęciły się do Lublina po takiej słabej frekwencji. Jeśli ktoś ma jakieś nagrania i zdjęcia z koncertu niech się podzieli:)

Do przodu, tylko do przodu! Nieważne, co za mną jest!

15

Tak łatwo to my się nie zniechęcamy smile

pozdr

16

i to się rozumie big_smile Zaszczekajcie na woodstocku to znajdą się słuchacze smile

17

Damazy napisał/a:

i to się rozumie big_smile Zaszczekajcie na woodstocku to znajdą się słuchacze smile

Wysłaliśmy im naszą propozycję zagrania na tegorocznym Przystanku (wraz z dołączoną naszą dotychczasową dyskografią). 
Na razie z ich strony cisza smile

pozdr smile

18

pewu napisał/a:
Damazy napisał/a:

Wysłaliśmy im naszą propozycję zagrania na tegorocznym Przystanku (wraz z dołączoną naszą dotychczasową dyskografią). 
Na razie z ich strony cisza smile

pozdr smile

Buldog na woodstocku... To by było coś. Trzymam kciuki! smile

Więcej dj George'a na koncertach!

19

Wspaniała nowina! Założe się że w okolicy lutego/marca się odezwą - teraz wośp to nie ma czasu, a na prawdę nie sądzę żeby odrzucili taki zespół  big_smile

20

Przepraszam bardzo ale co stało się z koncertem w Lublinie? Był a nie ma.