Temat: Toruń, Od Nowa, 02.12.10
Już jutro ![]()
Czekamy, mimo mrozów i epidemii grypy ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Już jutro ![]()
Czekamy, mimo mrozów i epidemii grypy ![]()
Już jutro
Czekamy, mimo mrozów i epidemii grypy
ani mi się waż załatwić Buldogów grypą
dlatego - całuj tylko po rękach ![]()
czekamy czekamy.....jak najbardziej
a z tym mrozem to nie przesadzajmy - nie jest aż tak zimno
oprócz utworów oczywistych chciałym Guns...., Czemu Wszyscy Wyjechali und .....
Jak Długo jeszcze czekać będziemy
zapewne ....do jutra
pozdrawiam ciepło ewrybady
koncert z kat. nietypowych ale mi sie bardzo bardzo podobało
Buldog muzycznie live jest super - 6 mój koncert buldoży (3-ci z Tomkiem) - ale pierwszy w klubie (małym trza przyznać - ale ma to nawet swój klimat)
Tomek wokalnie jest na prawdę super (dykcja, tonacja itp itd) - bywało że poprzedni buldoży wokalista
zaśpiew miał nie wyraźny czasem jakis taki - w przypadku Tomka to niepodobna jest rzecz (czyściutko i pieknie)
Piotr gdzieś tam schowany z tym basem za dętą sekcję że prawie niewidoczny ino słyszalny
dęciaki nasze to troszkę już takie rutyniarze - trzymają poziom (dodajmy wysoki)
w ogóle szacunek że MIMO WSZYSTKO Buldog gra trasę (bądź co bądź publika niewielka a SZKODA - osobiście tego nie rozumiem, no ale ja nie dzisiajeszy jestem troszkę)
na prawde nie mam pojęcia dlaczego Buldog z Tomkiem nie przyciąga - muzycznie jest lepiej od poprzedniej odsłony (bas, dęciaki, skrecze itp), wokalnie TAKŻE wg mnie lepiej (Tomek pasuje do Buldoga niesamowicie wręcz - tak jak na pocz. miałem mieszane uczucia tak teraz już ich sie wyzbyłem)
o setliście pisać nie ma co
CHM + G`o`B und Elyta
p.s. pomysł na reklame naszego Buldoga - może warto spróbować pogadać z Trójką (ostatnio Kulci często tam bywają) aby zagrać koncert w studiu im. Osieckiej (nie takie zespoły tam grywały więc można) - zawsze to jakaś promocja
p.s. 2 - koszulki trasowe bardzo ładne
Ostatnio edytowany przez redhead (2010-12-02 23:29:30)
Tak, chciałem podkreślić: wielki szacunek dla zespołu za to, ze zagrali dla nas (pewna znana persona nie tak dawno odwołała swój koncert w Od Nowie w ostatniej chwili, nie siląc się niestety nawet na słówko wyjaśnienia czy przeprosin - jeden z domysłów to właśnie słaba sprzedaż biletów).
Mój Buldogowy debiut . Wielka szkoda, że "Do Marka Aurelego" nie mogło znaleźć się na płycie. Świetny ruch sceniczny Tomka, no i radość z grania bijąca z twarzy wszystkich (zwłaszcza Jarek Ważny robił świetne miny:D).
Jedna osoba po koncercie kupowała płytę, mam nadzieję, że było ich nieco więcej.
Dziękuję jeszcze raz za piękny wieczór i mam nadzieję, że jeszcze dane będzie posłuchać Buldoga w Toruniu lub w okolicach, przy większej frekwencji (choć klimacik kameralny bardzo mi odpowiadał).
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wokalista wpasował się idealnie. Muzycznie nowy album wydaje się być bardzo, bardzo fajny. Świetnie się bawiłem. Pierwsza liga. Ostatnio tak miło zaskoczyłem się tylko Lao Che.
Organizacja dość mierna, szczególnie doskwierał chłód. Na szczęście nagłośnienie było w porządku.
Ostatnio edytowany przez Krzysieq (2010-12-03 16:30:06)
Ok, zalozylem konto, coby sie podzielic opinia na temat koncertu. Jadziem.
1.
Jedna osoba po koncercie kupowała płytę, mam nadzieję, że było ich nieco więcej.
Ja nawet przed kupilem (druga kopie - na prezent gwiazdkowy)
Dziekuje jeszcze raz Zespolowi za autografy ![]()
2.
Bylem na poczatku bardzo zaskoczony (negatywnie) frekwencja, ile bylo osob? Ze 30... Szkoda, nieobecni sami nie wiedza co stracili. Choc z drugiej strony, gdyby wiecej osob przyszlo, nie byloby takiego klimatu elitarnosci koncertui kameralnosci (a nawet, jak mowilem wczoraj "intymnosci"). Jak juz zauwazyl Barti, super, ze zagrali pomimo niewielu sluchaczy. Gdy p. klawiszowiec dawal mi autograf powiedzial, ze zagraliby nawet jakby bylo nas mniej. Podejscie naprawde godne podziwu i nasladowania.
3.
Wokal super. Czuc bylo, ze wokalista wrecz zyje tekstem, ktory spiewa. Moge tu tez zacytowac fragment rozmowy mojego kolegi z p. Wieteska:
[kolega]- A pan wokalista nie jest chyba normalny. I mowie to jako duzy komplement.
[pewu]- No wariat kompletny.
Nic dodac, nic ujac, sprawial wrazenie pozytywnego wariata ![]()
4.
No wlasnie - super bylo tez to, ze po koncercie mozna bylo bez najmniejszego problemu poprosic kazdego o autograf (i tu wielkie podziekowania dla pana seksofonisty za pomoc w zdobyciu podpisu klawiszowca!) a nawet zamienic pare slow, podziekowac za koncert i ogolem poslodzic
A jest za co ![]()
Z tego miejsca, jesli moje slowa dotra do adresatow, chcialbym przeprosic Pana Trabkiste za to, ze nie kojarzylem twarzy Janusza Zdunka, czyli jego samego ![]()
Pozdrowienia szczegolne do p. chemika perkusisty. Koncert Stinga na pewno bedzie sukcesem ![]()
bardzo szczęśliw byłem gdym usłyszał utwór Akuratów - Do prostego... ![]()
jak zawsze ujmujący utwór
Tomek miszcz !!!!
takoż i należy nieco zeedytować setlist którym wyżej podać raczył o ten właśnie zacny utwór
pozdr
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wykonanie: w3center.pl - Internet Technology
Forum oparte o: PunBB
Currently installed 4 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.