Temat: 3.12.2010 (Piątek) Gdynia Klub UCHO

Ktoś się wybiera?? Cisza na forum, nikt nic nie pisze a to już za 3 dni smile
Bileciki już kupione i są rewelacyjne, pierwszy raz się z takimi spotykam.
Mam tylko jedno pytanie, czy Wasze bilety też nie posiadają hologramów.
Na KULT forum w wątku „TRASA kult unplugged !!” czachomaster wstawił zdjęcie swojego gratisowego biletu na Buldoga właśnie z hologramem.
Moje takowego nie posiadają sad
Nie dostałam paragonu ani żadnego dowodu zakupu a kupowałam w Salonie Muzycznym PULS (Gdynia, Centrum Gemini).  Pan tylko zażartował że bilety są ważne póki są zszywki, jak je zgubimy trzeba zacząć się martwić smile

Specjalnie z mężem jechaliśmy  240km tylko po bilety ale czego się nie robi dla fajnego koncertu smile

P.S.2 - Witam wszystkich, jestem nowa jak widać, chyba od tego powinnam zacząć smile

Ostatnio edytowany przez mgielka (2010-11-30 13:29:14)

...ratunkiem miłość bywa. Jeżeli miłość jest, jeżeli jest możliwa.

Odp: 3.12.2010 (Piątek) Gdynia Klub UCHO

mgielka napisał/a:

Na KULT forum w wątku „TRASA kult unplugged !!” czachomaster wstawił zdjęcie swojego gratisowego biletu na Buldoga właśnie z hologramem.

mój bilet kupiony w Bielsku przed koncertem, tez nie posiadał hologramu, ale co tam i tak jest bardzo oryginalny wink

mgielka napisał/a:

Witam wszystkich, jestem nowa jak widać, chyba od tego powinnam zacząć smile

Witamy smile

3

mgielka napisał/a:

Specjalnie z mężem jechaliśmy  240km tylko po bilety ale czego się nie robi dla fajnego koncertu smile

P.S.2 - Witam wszystkich, jestem nowa jak widać, chyba od tego powinnam zacząć smile

240 km specjalnie po bilety -robi wrażenie! ale warto -zapewniam  big_smile inni co byli pewnie też potwierdzą  smile
i witamy na forum  smile

4

mgielka napisał/a:

Ktoś się wybiera?? Cisza na forum, nikt nic nie pisze a to już za 3 dni smile
Bileciki już kupione i są rewelacyjne, pierwszy raz się z takimi spotykam.
Nie dostałam paragonu ani żadnego dowodu zakupu a kupowałam w Salonie Muzycznym PULS (Gdynia, Centrum Gemini).  Pan tylko zażartował że bilety są ważne póki są zszywki, jak je zgubimy trzeba zacząć się martwić smile

Ja się zastanawiałem nad tym koncertem, ale jakoś to, że wydałem juz 300zł na koncert Rogera Watersa w Łodzi przeważyło, nie jadę. Btw, cześć! smile

5

My właściwie Buldoga słuchaliśmy nie raz (słuchamy Kazika więc i wszystkie jego zespoły). Na koncert Buldoga trafiliśmy przypadkiem jak był supportem (2010.09.03 Kult & Buldog @ Faktoria, Pruszcz Gdański), tak nam się spodobało że zdecydowaliśmy że jak będzie w miarę blisko to jedziemy smile  Wokalista niemożliwy, oczywiście w pozytywnym znaczeniu, ubiór, werwa...

Ady_ady_nie_wiem napisał/a:

mój bilet kupiony w Bielsku przed koncertem, tez nie posiadał hologramu, ale co tam i tak jest bardzo oryginalny wink

Oczywiście że tak, jest naprawdę fajny, myślałam tylko że może to jakaś podróbka czy coś smile

mamurluk napisał/a:

240 km specjalnie po bilety -robi wrażenie! ale warto -zapewniam  big_smile inni co byli pewnie też potwierdzą  smile
i witamy na forum  smile

Przyznam jest to nasz rekord w kupowaniu biletu na odległość. Ale na koncert to już co innego, nie raz jechało się 8h w jedną stronę dla Kultu czy KNŻ smile

cytrynowy napisał/a:

Ja się zastanawiałem nad tym koncertem, ale jakoś to, że wydałem juz 300zł na koncert Rogera Watersa w Łodzi przeważyło, nie jadę. Btw, cześć! smile

Oj my też będziemy mięli wydatki, chociażby 18 stycznia 2011 - KULT - Polska Filharmonia Gdańska (bilety: 90/110/130) MTV Unplugged KULT - ale tak jak już pisałam czego nie robi się dla fajnego koncertu smile np. w moim przypadku koncerty mogą zastępować wszystkie prezenty urodzinowe, świąteczne i inne smile  I  mam nadzieję że będzie ich jeszcze więcej smile

6

Ciekawe jaką pogodę będziemy mięli jutro. Dzisiaj u nas marnie, jutro ponoć ma być cieplej. Przed nami 120km (w jedną stronę), w taki ziąb smile

mgielka napisał/a:

18 stycznia 2011 - KULT - Polska Filharmonia Gdańska

Koncert zakończy się jak zwykle Sowietami a na drugi dzień w tym samym wnętrzu zabrzmi np.koncert F-moll F.Chopina??O Boże...

8

mgielka napisał/a:

Chylę czoło. Naprawdę. Bo to robi nieziemskie wrażenie! yikes smile

I oczywiście witam na forum takoż w imieniu swoim wink

miastowa napisał/a:
mgielka napisał/a:

Koncert zakończy się jak zwykle Sowietami a na drugi dzień w tym samym wnętrzu zabrzmi np.koncert F-moll F.Chopina??O Boże...

Dobrze, że się Kurwami wędrowniczkami np. nie zakończy bo to by było dopiero! wink

9

miastowa napisał/a:
mgielka napisał/a:

Możesz rozwinąć myśl o co chodzi? O miejsce? Jak najbardziej odpowiednie na koncert akustyczny.
I nie "Gdańska" a Polska Filharmonia BAŁTYCKA im Fryderyka Chopina ! wink

Za Wikipedią:

"W 1972 wychodzi kolejny album Emerson,Lake &Palmer zatytułowany "Pictures at an Exhibition" (Obrazki z wystawy). Jest to luźna rockowa adaptacja cyklu miniatur fortepianowych Modesta Musorgskiego pod takim własnie tytułem i fragmentów poematu symfonicznego "Noc na Łysej Górze" . Album rewolucyjny tak w formie jak i treści, nagrany w całości na żywo, jest pierwszą rockową adaptacją muzyki poważnej na taką skalę".

Niestety taka informacja nie pojawi się raczej w Filharmonii Baltyckiej, gdyż zespoł zawiesił działalność ładnych parę lat temu.

ps.czy ktoś się może orientuje,czy tegoroczna laureatka Konkursu Chopinowskiego Julianna Avdiejeva będzie może gościem Filharmonii Bałtyckiej w najbliższym czasie?

11

Luke napisał/a:

Możesz rozwinąć myśl o co chodzi? O miejsce? Jak najbardziej odpowiednie na koncert akustyczny.
I nie "Gdańska" a Polska Filharmonia BAŁTYCKA im Fryderyka Chopina ! wink

Sorki info z: kazikstaszewski.art.pl - i nie zauważyłam że popełnili byka smile

12

Może orientuje się ktoś czy będzie support?
Za godzinkę wyruszamy, martwiłam się czy damy radę dojechać przez obecną pogodę, śniezyce itp. ale najważniejsze jest to czy Buldog dojedzie.
Powodzenia w drodze na koncert,  miłej zabawy na koncercie oraz (tym co tak jak my wracają po koncercie bez noclegu) spokojnej drogi powrotnej.

Ostatnio edytowany przez mgielka (2010-12-03 11:51:24)

13

Potwierdzam po raz kolejny że zespoł aż ocieka energią i doskonałym zgraniem a Tomek K. to wybitny śpiewak  i potrafi zadziwić na scenie i rozgrzać publike nawet w największe mrozy smile Dziękuje za świetny  koncert smile i do zobaczenia i usłyszenia jak najprędzej smile

Bullo napisał/a:

Dobrze, że się Kurwami wędrowniczkami np. nie zakończy bo to by było dopiero! wink

Znając życie ,któryś z fanów zgrabnie by to zaraz wytłumaczył,że to takie mrugnięcie okiem do publiki.

Wszystko da się wytłumaczyć.Podobnie ma się rzecz z obrazami w Galeriach.Wiszą obrazy a obok tabliczki ,które tłumaczą to co sie ogląda,żeby nie daj Bóg oglądajacy nie uciekł gdzie pieprz rośnie z tego niezrozumienia materii.Patrzy i nic nie widzi,czyta i nadal nie rozumie, ale że to w Galerii to pewnie dobre i od razu się podoba.

Ostatnio edytowany przez konto usunięte2 (2010-12-04 00:28:59)

15

Dojechaliśmy smile Dosłownie padamy na twarz, więc krótko smile
Koncert kameralny ale za to rewelacyjny Buldog zagrał pełną parą, chłopaki dali z Siebie wszystko. Nowe kawałki zapowiadają się bardzo ciekawie, pozostaje tylko nadzieja że zostaną szybko wydane. Potwierdzamy że: „Tomek K. to wybitny śpiewak  i potrafi zadziwić na scenie i rozgrzać publikę nawet w największe mrozy”.
Baaaardzo miła niespodzianka w wykonaniu Piotra Wieteski oraz Tomka Kłaptocza. Wrażenia bezcenne! Razem z mężem jeszcze jesteśmy w szoku smile Pojechaliśmy taki kawał po bilety bo wiedzieliśmy że warto pojawić się na koncercie Buldoga a tu otrzymaliśmy podziękowania za coś co zrobiliśmy z przyjemnością smile

Przekaz szczery to i się podoba smile

17

1. Deszcz jesienny
2. Chrystus Miasta
3. Nędza
4. Prośba
5. Kamienice
6. Mieszkańcy
7. Do Marka Aurelego
8. Tekst do wygrawerowania...
http://www.youtube.com/watch?v=pVVREMe5GZs
9. Modlitwa za rzeczy
10. Ostry erotyk
11. XI
http://www.youtube.com/watch?v=tLDalq-J7xw
12. To nie jest moja ziemia
http://www.youtube.com/watch?v=_ZckOt6zcA4
13. Ty
14. Do generałów
http://www.youtube.com/watch?v=jgPrEGvoLw8
bisy
15. Do prostego człowieka
16. Elita
17. Guns of Brixton
http://www.youtube.com/watch?v=BhP4DrrkyVM

P.S. - Jak by ktoś miał zdjęcia to bardzo bym poprosiła. A jak ktoś ma zdjęcia z momentu sprzed bisów to niezwykle mnie ucieszy smile

18

Foty z Ucha:
http://fotogrip.pl/?p=2815

19

i zawiśliśmy na ścianie smile
http://img413.imageshack.us/img413/9409/20101211008.jpg

20

cosik odemnie

[video (flash player not installed)]

Ostatnio edytowany przez Luke (2010-12-16 19:35:18)