Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania
buldog forum » Posty przez miastowy
Dzisiaj jest cudowna rocznica a nawet dwie. Po pierwsze 112 rocznica odzyskania niepodległości. Dziękujmy naszym dziadkom za to, że żyjemy w wolny kraju i możemy mówić po polsku. Natomiast po drugie, minął rok od czasu zamknięcia portalu staszewski.art.pl. W sumie dobrze, że go już nie ma bo irytował mnie natłok nierzetelnych faktów oraz nielegalnie udostępniane teksty piosenek i pliki multimedialne. To nie są utwory poetyckie, żeby były prezentowane osobno, bez muzyki i śpiewu pana Kazika! Dobrze, że istnieje kult.art.pl, bo dzięki niemu nie ominął mnie żaden koncert mojego ulubionego zespołu :-)
Szczęście wygląda róznorako.Szczęściem można nazwać jubileuszową setną odpowiedź na ten temat.Ja się bardzo cieszę,pomimo,że to nie ja ten temat zakładałem.Ale czy szczęściem jest konieczność zasięgania do innych źródeł w celu kreacji nowego dzieła sztuki?Chyba niebardzo,oj nieładnie!
Czarne są piaski bezkresnej pustyni
Kaktus wikwitły szarością się dymi
Wiatr pozacierał wydeptane ścieżki
Gdy tu zabłądzisz - nie będzie ucieczki
Połacie nieba nietknięte błękitem
Smutne postaci zatęskłe za życiem
Szare ich twarze i oczy ich szare
Życie niewieczne, meldunek na stałe
Dzisiaj niejeden wolnością się brzydzi
Mówiąc "tu chociaż mam leże wygodne"
Pęta sam sobie zakłada na duszy
Lecz patrzę w niebo, nie będę się wstydził
Wolę wziąć tobół i w drogę wyruszyć
Niech inne słońce spali moje kości
Ostatnio popijając poranną herbatą oraz jedząc biszkopty z polo marketu dopadła mnie pewna myśl.Człowiek nigdy nie wygra z silniejszym ani równym sobie.Spytacie dlaczego?Otóż jeśli wygra z kimś hipotetycznie silniejszym lub równym,to tak naprawdę ten,z którym wygra okaże się słabszy,bo dał się w końcu pokonać.Trochę niesprawiedliwe to życie.Ech
Ja także miałbym pytanie do marii_maszyny.Szkoda,że nie ma jej z nami na forum.Ciekawi mnie,czemu tych słynnych groszy jest dokładnie 12?Czyżby to odniesienie do 50 cent,który mógł w tamtych czasach kosztować 12 gorszy?Niestety nie mam tego jak potwierdzić,gdyż za bardzo nie pamiętam tamtych czasów 
Witam.Dzisiaj w internecie znalazłem coś takiego.
http://www.sprecords.com/
Ciekawe co na to Pan Sławomir Pietrzak?Na jego miejscu bardzo bym się zdenerwował,że ktoś ukradł nazwę mojej wytwórni płytowej i żeruje na ludziach,którzy mają problemy z rozróżnianiem oryginałów i podróbek.
Więc tak,wydaje mi się,ze Kazik adresował swoje teksty kiedys do młodych ludzi,natomiast teraz adresuje swoje teksty do tych samych ludzi,którzy teraz są starsi.
A ja mam pytanie do koleżanki z miasta. Odkąd mam internet i poznałem fenomen,którym są fora internetowe oraz inny fenomen,czyli avatary,zawsze utożsamiałem osoby piszące z avatarem.Mam nadzieję,że wyrażam się jasno.W każdym razie pytanie jest takie:czemu masz lustro jako avatar?Czyżbyś insynuowała,że każdy powinien utożsamiać sobie ciebie z samym sobą?Wiem,że to brzmi zagmatwanie,ale ja mam takie odczucie.A może coś związanego ze słynnym stwierdzeniem:"lustro jest zwierciadłem duszy"?Naprawde prosiłbym o uzasadnienie takiego avatara.
@Damazy-troling is an art,bo jak to mówią po łacinie:"non omnis moriar"
Ja zjadłem burrito a potem puściłem bąka
a.gata napisał/a:jeśli to Twój autoportret, mogę za Ciebie wyjść.
onyx napisał/a:A.gata to stwierdzenie zasługuje na miano posta roku smile
Śmiem wątpić
miastowa napisał/a:Idę się napić wody.
To jest niewątpliwie cytat roku, jeśli nie stulecia
miastowa napisał/a:A jeśli na forum zarejestruje się jakiż Agaton(męski odpowiednik imienia Agata) to mam od razu zerkać w Twoim kierunku?
Jak mieszkasz w mieście to powinnaś wiedzieć,że nie tylko miastowe tam mieszkają ale i miastowi a więc dlaczego miastowy miałby się tu nie pojawić.Mnie to nie dziwi.Zdziwię się dopiero wtedy jak zarejestruje się tutaj Agaton.
A póki co,żaden cyrk.
Tak, owszem, ludzi w miastach jest całe multum. Nie wiem czemu nagle wszyscy się na nas uwzięliście i nas oceniacie bardzo negatywnie. Jeśli chodzi o imię "Agaton" - całkiem ciekawe, być może nazwę tak mojego syna.
Jestem pewien, że w "białej księdze" wszystko jest dokładnie opisane. Radzę sobie wypożyczyć od kogoś lub kupić ponieważ jest to całkiem dobra i rzetelna lektura. A co do tekstów Pana Kazika to można odnaleźć parę innych piosenek a właściwie ich tekstów dość kontrowersyjnych, ale nie poruszanych przez nikogo. Taki np. "Cyrk". Czy Pan Kazik naprawdę myśli, że interesują mnie walki gladiatorów w starożytnym Rzymie? Rodziła się w naszym Państwie demokracja po prawie pół wieku stagnacji, a piosenkarzowi były w głowie tylko walki na arenie. Toż trzeba była nagrać coś bardziej budującego na duchu naszych rodaków!
Znalezione posty [ 13 ]
buldog forum » Posty przez miastowy
Wykonanie: w3center.pl - Internet Technology
Forum oparte o: PunBB
Currently installed 4 official extensions. Copyright © 2003–2009 PunBB.