1

(1 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

Dzisiaj jest cudowna rocznica a nawet dwie. Po pierwsze 112 rocznica odzyskania niepodległości. Dziękujmy naszym dziadkom za to, że żyjemy w wolny kraju i możemy mówić po polsku. Natomiast po drugie, minął rok od czasu zamknięcia portalu staszewski.art.pl. W sumie dobrze, że go już nie ma bo irytował mnie natłok nierzetelnych faktów oraz nielegalnie udostępniane teksty piosenek i pliki multimedialne. To nie są utwory poetyckie, żeby były prezentowane osobno, bez muzyki i śpiewu pana Kazika! Dobrze, że istnieje kult.art.pl, bo dzięki niemu nie ominął mnie żaden koncert mojego ulubionego zespołu :-)

2

(106 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

Szczęście wygląda róznorako.Szczęściem można nazwać jubileuszową setną odpowiedź na ten temat.Ja się bardzo cieszę,pomimo,że to nie ja ten temat zakładałem.Ale czy szczęściem jest konieczność zasięgania do innych źródeł w celu kreacji nowego dzieła sztuki?Chyba niebardzo,oj nieładnie!

3

PLAGAT1
PLAGAT2
PLAGAT3

4

Czarne są piaski bezkresnej pustyni
Kaktus wikwitły szarością się dymi
Wiatr pozacierał wydeptane ścieżki
Gdy tu zabłądzisz - nie będzie ucieczki

Połacie nieba nietknięte błękitem
Smutne postaci zatęskłe za życiem
Szare ich twarze i oczy ich szare
Życie niewieczne, meldunek na stałe

Dzisiaj niejeden wolnością się brzydzi
Mówiąc "tu chociaż mam leże wygodne"
Pęta sam sobie zakłada na duszy

Lecz patrzę w niebo, nie będę się wstydził
Wolę wziąć tobół i w drogę wyruszyć
Niech inne słońce spali moje kości

5

Ostatnio popijając poranną herbatą oraz jedząc biszkopty z polo marketu dopadła mnie pewna myśl.Człowiek nigdy nie wygra z silniejszym ani równym sobie.Spytacie dlaczego?Otóż jeśli wygra z kimś hipotetycznie silniejszym lub równym,to tak naprawdę ten,z którym wygra okaże się słabszy,bo dał się w końcu pokonać.Trochę niesprawiedliwe to życie.Ech

6

Ja także miałbym pytanie do marii_maszyny.Szkoda,że nie ma jej z nami na forum.Ciekawi mnie,czemu tych słynnych groszy jest dokładnie 12?Czyżby to odniesienie do 50 cent,który mógł w tamtych czasach kosztować 12 gorszy?Niestety nie mam tego jak potwierdzić,gdyż za bardzo nie pamiętam tamtych czasów sad

7

(21 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

Witam.Dzisiaj w internecie znalazłem coś takiego.
http://www.sprecords.com/

Ciekawe co na to Pan Sławomir Pietrzak?Na jego miejscu bardzo bym się zdenerwował,że ktoś ukradł nazwę mojej wytwórni płytowej i żeruje na ludziach,którzy mają problemy z rozróżnianiem oryginałów i podróbek.

8

Więc tak,wydaje mi się,ze Kazik adresował swoje teksty kiedys do młodych ludzi,natomiast teraz adresuje swoje teksty do tych samych ludzi,którzy teraz są starsi.

9

(13 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

A ja mam pytanie do koleżanki z miasta. Odkąd mam internet i poznałem fenomen,którym są fora internetowe oraz inny fenomen,czyli avatary,zawsze utożsamiałem osoby piszące z avatarem.Mam nadzieję,że wyrażam się jasno.W każdym razie pytanie jest takie:czemu masz lustro jako avatar?Czyżbyś insynuowała,że każdy powinien utożsamiać sobie ciebie z samym sobą?Wiem,że to brzmi zagmatwanie,ale ja mam takie odczucie.A może coś związanego ze słynnym stwierdzeniem:"lustro jest zwierciadłem duszy"?Naprawde prosiłbym o uzasadnienie takiego avatara.

@Damazy-troling is an art,bo jak to mówią po łacinie:"non omnis moriar"

10

(13 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

Ja zjadłem burrito a potem puściłem bąka

11

(558 odpowiedzi, napisanych Wszystko)

a.gata napisał/a:

jeśli to Twój autoportret, mogę za Ciebie wyjść.

onyx napisał/a:

A.gata to stwierdzenie zasługuje na miano posta roku smile

Śmiem wątpić

miastowa napisał/a:

Idę się napić wody.

To jest niewątpliwie cytat roku, jeśli nie stulecia

12

miastowa napisał/a:

A jeśli na forum zarejestruje się jakiż Agaton(męski odpowiednik imienia Agata) to mam od razu zerkać w Twoim kierunku?

Jak mieszkasz w mieście to powinnaś wiedzieć,że nie tylko miastowe tam mieszkają ale i miastowi a więc dlaczego miastowy miałby się tu nie pojawić.Mnie to nie dziwi.Zdziwię się dopiero wtedy jak zarejestruje się tutaj Agaton.

A póki co,żaden cyrk.

Tak, owszem, ludzi w miastach jest całe multum. Nie wiem czemu nagle wszyscy się na nas uwzięliście i nas oceniacie bardzo negatywnie. Jeśli chodzi o imię "Agaton" - całkiem ciekawe, być może nazwę tak mojego syna.

13

Jestem pewien, że w "białej księdze" wszystko jest dokładnie opisane. Radzę sobie wypożyczyć od kogoś lub kupić ponieważ jest to całkiem dobra i rzetelna lektura. A co do tekstów Pana Kazika to można odnaleźć parę innych piosenek a właściwie ich tekstów dość kontrowersyjnych, ale nie poruszanych przez nikogo. Taki np. "Cyrk". Czy Pan Kazik naprawdę myśli, że interesują mnie walki gladiatorów w starożytnym Rzymie? Rodziła się w naszym Państwie demokracja po prawie pół wieku stagnacji, a piosenkarzowi były w głowie tylko walki na arenie. Toż trzeba była nagrać coś bardziej budującego na duchu naszych rodaków!